Şbt

Okulumuz IHL Meslek Dersleri Öğretmeni Büşra Çırak ve Tarih Öğretmeni Yasemin Erçoban koordinatörlüğünde hazırlanan Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi gezimiz gerçekleştirildi.

Şbt

Halihazırda mevcut olan kitaplarımız ve Meslek Dersleri öğetmenlerimizden Şule Öt'ün aracılığıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi başta olmak üzere okulumuza bağışlanan yeni kitaplarımız ilk kez bilgisayar sistemine işlenmiştir.

Ayrıca bununla kalmayıp işlenmiş olan tüm kitaplarımızın üzerine barkod çıktıları alınarak yapıştırılmış ve kütüphanemiz barkodlu kitap ödünç alma sistemine geçmiştir.

Uzun soluklu bu çalışma sırasında öncelikle emeği geçen ve bu yıl okulumuzda görev yapmamasına rağmen desteklerini esirgemeyen açılışta da bizlere eşlik eden Şule Öt hocamıza, Kütüphane Kulübü başkanları Meslek Dersleri Zümresi öğretmeni Büşra Çırak ve Tarih Dersi Zümresi öğretmeni Yasemin Erçoban hocamıza teşekkür ederiz.

Ayrıca kitaplar tasnifkenirken edebi eserler kısmında desteğini esirgemeyen değerli Türk Dili ve Edebiyatı zümresi öğretmenlerimize ve süreç içerisinde yardımcı olan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kütüphanemiz yaklaşık 5000 kitabı ve ayrıca bunlara ek yüzlerce referans kaynağı ile okuyucu ve araştırmacılara ev sahipliği için hazır beklemektedir.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olması duası ile..

Şbt

Okulumuzda Tarih zümresi öncülüğünde Cumhuriyetin 100. Yılına özel 12. Sınıflar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmada 12/C Sınıfını temsilen yarışan Diyar Yıldırım ve Enver Ettar adlı öğrenciler birinci olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Deyiniz ki bu, tarihten silinmek istenen bir milletin öcüdür.

Cumhuriyet en büyük bayramdır. Bugün, yarın, daima CUMHURİYET?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tarih zümresi öğretmenleri; Yasemin Erçoban, Bahadır Ünal, Hülya Aslan ve Edebiyat Öğretmenlerimiz Deniz Kanbur, Oğuz Atmaca tarafından hazırlanan programla kutlandı. Programda emeği geçen ve törene katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Duysun cihan, duysun biriz

Duysun bizim bu gök, deniz

Parla hilal ve yıldızım

Parla beyaz ve kırmızım Parla,

100 yaşındasın

Şbt

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında yapılan Milli Mücadele'ye ve Cumhuriyet'e özel pano ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına özel kapı çalışmaları Tarih zümresi öğretmenleri Yasemin Erçoban, Hülya Aslan ve Bahadır Ünal öncülüğünde gerçekleşmiştir. Koridorlardaki panoları büyük bir özveri ile Cumhuriyet'in ruhuna uygun dizayn eden Edebiyat Öğretmenimiz İnci Bulut'a ve sınıf bazında pano çalışmalarına katkı sağlayan, emek sunan tüm sınıf rehber öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Bahadır Ünal ve Mehmet Fatih Dindar Değerler Eğitimi Kulübü altında Kudüs programı gerçekleştirdi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Gençlik Merkezinden Enes Yelkenci katılmıştır. Kudüs ile ilgili bize düşen nedir temalı program büyük bir katılımla takip edildi.

Şbt

Ortaöğrenimlerde başlayan sosyal sorumluluk projesi ile ilgili okulumuzdaki öğretmenler okul rehber öğretmeni Uğur Öztürk tarafından bilgilendirilmiştir. İş bölümü yapılarak toplam 19 farklı alanda 38 öğretmenimiz ve öğrencilerimiz aktif görev almıştır.

Şbt

Hayatı, eserleri, fikir ve mücadelesiyle eğitim camiasına ilham olmuş büyük mütefekkir Nurettin Topçu'nun hayatı, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İnci Bulut sunumuyla aktarılmıştır. Eğitimci eğitimi kapsamında yapılan toplantılarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Şbt

Okulumuz 2024 senesi için Teknofeste tam 64 projeyle başvuru yapmıştır. Öğrencilerin aktif olarak katıldığı bu süreç Fizik Öğretmenimiz Sevil Verboz önderliğinde, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Oğuz Atmaca ve Tarih Öğretmeni Bahadır Ünal'ın katkılarıyla yürütülmüştür.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin  bu ayki pano çalışması tamamlanmıştır.

Şbt

ORHANGAZİ ANADOLU İMAMHATİP LİSESİ GEZİ TANIMA VE TURİZM KULÜBÜ ÖGRENİLERİYLE TÜRKİYEDEKİ TURİZM DEGERLERİNİ TANIMA ETKİNLİĞİ YAPILARAK ÖGRENCİLERİMİZİN TÜRKİYEDEKİ TURİZM DEGERLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUP AKRANLARINA AKTARMALARI SAGLANDI.

Şbt

ŞABAN AYININ 15. GECESİ " DUALARIN KABUL OLDUGU RIZIKLARIN DAGITILDIGI AF VE KURTULUŞU SİMGELEYEN  RAMAZAN SEVİNCİ OLAN "  BERAAT KANDİLİ  PROGRAMIMIZİ HAZIRLAYAN ÖGRENCİ VE ÖGRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ TÜM İSLAM ALEMİNİN BERRAT KANDİLİNİ KUTLARIZ.

LİMİTSİZ ZEKANIN İZİNDE BÜYÜK BEYİNLER

Okulumuzda "zeka oyunları kulübü" danışman öğretmenlerimiz; Muhammed Emin Bıçkı, Muzaffer Yıldız ve özlem Atalay kordinatörlüğünde zeka oyunları kulübü öğrencileri vasıtasıyla okulumuz öğrencilerine zeka oyunlarını sevme, tanıma, öğrenmeyi eğlenceli haline getirme, analitik düşünme becerisine elde etme ve düşünürken eğlenme ilişkisini kurma amacıyla Tangram oyunu tanıtma ve oynatma etkinliği düzenlenmiştir .

Katılımcı öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

DEĞERLERİMİZLE DEĞERLİYİZ

Hazırlamış olduğumuz köşemizle amacımız; öğrencilerimize adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik gibi insanı insan yapan değerleri hatırlatmaktır. Bununla bir yandan gençlerimizin toplumsal hayata uyum sağlamasına destek olmak, bir yandan da ilim ve irfanın harmanlandığı bu topraklarda toplumumuzun kültürel değerlerine katkı sağlamaya çalışmaktayız.

Şbt

Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 8 yıldır düzenlediği “Aydos Diriliş Nesli Okumaları”mızın 53. Programında; okulumuz öğrencileri 1 ay boyunca okuduğu “Teksas'tan Hakikate Yolculuk" kitabının yazarı Najla Tammy Kepler ile buluştu. Kitap ve yaşamı hakkında verdiği aydınlatıcı bilgilerden ötürü Kıymetli Yazarımıza teşekkür ederiz.