Mrt

Akademik Takip Komisyonu Toplantımızda OGM Materyal Tanıtımı okul psikolojik danışmanımız Uğur Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu YKS kampı sorularına, deneme sınavlarına ve konu özeti kaynaklarına nasıl ulaşılabileceği ve nasıl kullanılabileceği üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

DÜZENLİ ZÜMRE TOPLANTILARIMIZ

Şube ve zümre öğretmenler kurulu toplantılarının temel amacı eğitim-öğretim hizmetinin niteliğini artırmaktır. Yapılma gerekçesi de budur. Zümre öğretmenler kurulu, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine de katkı sağlayan bir toplantı olarak düşünülebilir. Bu bağlamda Orhangazi AİHL’de tüm eğitim personeli olarak düzenli ve planlı bir şekilde her ayın son haftası zümre ve zümreler arası toplantılar gerçekleştirilir. Toplantılara katılım sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz

DEPREM ÖLDÜRMEZ İHMAL ÖLDÜRÜR

Ülkemizde her yıl “28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır.

01.03.2024 Cuma günü tüm personelin  ve öğrencilerimizin katıldığı deprem tatbikatını gerçekleştirdik. Sivil Savunma Kulübümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz

Mrt

29/02/2024 tarihinde  Doğuş Üniversitesi'nden Uzman Psikolog Işıl Sevim Taş tarafından   " YKS Bilgilendirmesi , Sınav Süreci ve Motivasyon " konularında okulumuz öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

DÜZENLİ VELİ TOPLANTILARIMIZ

9-B sınıfımızın Rehber öğretmeni Sayın Özlem ATALAY Hocamız, sınıf velileriyle aylık olağan veli görüşmelerini gerçekleştirdi. Özlem Hocamızın önderliğinde kütüphanemizde ağırladığımız velilerimize sınıfın akademik durumları ve davranışları hakkında bilgilendirme yapıldı. Özlem Atalay’a eşlik eden öğretmenlerimize, okul müdür yardımcımız Sayın Mustafa MUMCU’ya  ve toplantının gerçekleştirilmesinde büyük emek veren sınıf rehber öğretmenimiz Özlem Hanım’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz Kimya Öğretmeni Ayşe Sezer öncülüğündeki "Okulum Temiz Projesi" kapsamında bu hafta sıra 10-D sınıfındaydı. Okul bahçesindeki tüm çöpler toplandı. Tebrik ediyoruz.

Mrt

Bu seferki durağımız Medeniyet Üniversitesi'ydi.

Mrt

2023-2024 Okul İçi Münazara Turnuvamız Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Deniz KANBUR ve Oğuz ATMACA liderliğinde grup üyeleri seçimi yapıldı.

Mrt

Tarihi ve kültürel gezilerimiz kapsamında bu seferki durağımız Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Türk Kültür Çadırı'ydı.

BOL ÖDÜLLÜ, ÇOK EĞLENCELİ BİR TURNUVA: DART

Orhangazi öğretmenleri sportif faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Etkinlik ve faaliyetler bağlamında okul ve öğrenci menfaati söz konusu olduğunda çok büyük fedakarlıklar ortaya koyan kıymetli öğretmenlerimiz, eğlenceli bir o kadar da heyecanlı geçen “Orhangazi Dart Turnuvasına” beklenenden fazla ilgi gösterdiler. Turnuva’yı düzenleyen Beden Eğitimi öğretmenimiz Sayın Ali ÇELİK Hoca’mıza ve öğrencilerine, turnuvayı renklendiren öğretmenlerimize ve katılım göstererek bizleri onurlandıran sevgili Müdürümüz Sayın Abdulkadir SEVER’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Okulumuzda  Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle meslek dersleri zümresi tarafından Mübarek Üç Aylar ve Beraat Kandili programı düzenlendi. Bu çerçevede ilahi korosunu oluşturan öğrencilerimizden  12/D sınıfından Mustafa Ali Kahraman, Yasin Zincirci, Ali Çınar Çakır, Mikail Taha Köse ; 12/B sınıfından Muhammed Enes Arslan ve 12/A sınıfından Muhammed Ali Dumangöz dini musiki icrasında bulundular.

Bu Aklu Fikriyle Mevla Bulunmaz, Severim Ben Seni Candan İçeru, Sevdim Seni Mabuduma ilahilerini söylediler.

Öğrencilerimizi emeklerinden ötürü tebrik ediyoruz.

Şbt

"Şaşırtan Gerçekler: Sosyal Medya ve Bağımlılık" konulu belgesel tüm sınıflarda eş zamanlı olarak izletilerek, öğrencilerin konu ile alakalı bilinçlenmeleri amaçlandı.

Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan teknoloji bağımlılığının zararları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla TRT Belgesel'in hazırlamış olduğu video sınıflarda izlenmiştir. Teknoloji ve sosyal medyanın psikolojimiz üzerindeki etkileri, teknoloji yüzünden beynimizin işlevlerini kaybedebileceği, gün içerisinde ne tür uyaranlara maruz kaldığımızı ve siber zorbalığın ne olduğu deneylerle aktarılıyor.

Şbt

Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin her daim kendini geliştiren yetiştiren öğretmen olma hedefiyle kurmuş olduğu kitap okuma grubunun bu ay okuduğu kitap Engin Geçtan'ın İnsan Olmak kitabı üzerine toplantı yapıldı ve kitaplara ilgili kıymetli görüşler ortaya konuldu. Kendi kendine tutsak olmasına yol açan kısırdöngüleri anlamak isteyen kendini ve çevresindeki insanları tanımak arzusunda olan her insanın mutlaka okuması gereken bir kitap olduğu konusu özellikle vurgulandı.

"İNSAN, varolduğu günden bu yana sürekli olarak, içinde yaşadığı dünyayı ve evreni tanımaya ve anlamaya çalışmış, ancak bu çabası içinde en az tanıyabildiği varlık yine kendisi olmuştur." Katılım gösteren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda emekli öğremen yazar Osman Yıldız'ı ağırladık. kendisi sohbeti ve yaşanmışlıkları ile katkıda bulundu.

‘’Sevda mı istersin; dağlardan yüce masal? Yine anlayamadım... Belki anlatamadım diyorsanız; Bakın gözlerine bir afacanın. Yazar, sözlüğünü boyutsuz duyguların; Tertemiz, açık, lekesiz...Okursun. Artık ister şiir yaz, istersen roman. Ben aşk ile şiiri hamur yapmayı düşledim yıllarca. Görebildiğim her şiir bir aşk, Her aşk bir şiirdir diye düşünürüm. Ama okuyan olmazsa anlamsız...

Şbt

"Üniversite Gezisi" kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizle Okan Üniversitesi'ne ziyarette bulunduk.