Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı Tarih Zümresi Öğretmenleri; Bahadır Ünal, Hülya Aslan, Yasemin Erçoban ve okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan törenle kutlandı.

Bir Devrin Battığı Yerdir; Çanakkale

Bir Diriliş Destanıdır; Çanakkale

Evet, Bir Devrin Battığı Yerdir Çanakkale;

Dönmemek üzere giden, şehadet şerbeti içmek için bir biriyle yarışan kahraman bir neslin battığı yerdir Çanakkale.

Metrekareye altı bin merminin düştüğü düşerken de nice yiğitleri düşürdüğü yerdir Çanakkale.

“Kan Gövdeyi Götürüyor” sözünde olduğu gibi, toprağın kanla yoğrulup vatan olduğu yerdir Çanakkale.

“Gönüllü Gençler Akını”yla 15 yaşındaki gencecik fidanların toprağa düştüğü yerdir Çanakkale.

Mustafa Kemal’in “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözünü tereddütsüz yerine getiren ve tamamı şehit olan kahramanların yattığı yerdir Çanakkale.

Mehmet Akif’in

“Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir Hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor”

Dediği gibi istikbalimizi aydınlatacak nice güneşlerin battığı yerdir Çanakkale.

Darülfünun öğrencilerinin sınıftaki tahtaya, “Hocam memleketimiz ve milletimiz Çanakkale’de zor şartlar altında iken burada ders yapmayı kendimize yakıştıramıyoruz. Bu yüzden hepimiz Çanakkale’ye gidiyoruz. Ellerinizden öpüyoruz. Hakkınızı helal ediniz” diyerek giden ve tamamı şehit olan öğrencilerin yattığı yerdir Çanakkale.

Bir Darülfünun Müderrisinin “otuz beş bin evladımı aldı” dediği yerdir Çanakkale.

Bir neslin şehadete koştuğu, iki yüz elli üç bin şehidin yattığı, Bir Devrin Battığı yerdir Çanakkale.

Bir dram, bir travma olmasından çok daha fazla, Her batan güneşin doğuşu gibi, Bir Yeniden Doğuş, Bir Diriliş Destanıdır Çanakkale.

Yine Mehmet Akif’in

“Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi,

“Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi”

dediği gibi, ölümsüzlüğü tadan şanlı neferlerin kanıyla tevhidi kurtardığı yerdir. Çanakkale.

Küllerinden doğan Tuğrul Kuşu gibi, Yüce Türk Milletinin de küllerinden doğduğu yerdir Çanakkale.

Çocuklarına, Mücahid, Muzaffer, Gazanfer ismini veren yüce bir ruhun diriliş muştusudur Çanakkale.

Bitti denilen bir milletin “Ben bitti demeden bitmez” dediği muhteşem bir geri dönüştür Çanakkale.

Vatan için kendini erkek gibi gösteren keskin nişancı kadın kahramanımız Hatice Hanımın ellerinde yükselen bir zaferdir Çanakkale.

Yaşamak için öldürenlerin değil, yaşatmak için ölenlerin kahramanlık destanıdır Çanakkale.

Her ölümün bir diriliş olduğuna inananların, bu topraklara canıyla can kattığı yerdir Çanakkale.

Toprağa düşen Mehmetlerin, kahramanlık olarak, bağımsızlık olarak, cumhuriyet olarak filizlendiği yerdir Çanakkale.

Düşman gemileri batarken bir Milletinin umudunun doğduğu yerdir Çanakkale.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 18:37 - Görüntülenme: 53